Rukovanje gotovinom

Hajde da za trenutak prihvatimo da novac držite u gotovini, kod kuće. Do sada vam je jasno da mi mislimo da je to prilično nebezbedno - a u poglavlju 4 i detaljno pišemo o tome. 

Međutim, trenutno radimo pod pretpostavkom da je plaćanje gotovinom vaš izbor, i da želite da ona bude što bezbednija. Upozorenje – u tom slučaju, verovatno nećete biti presrećni kada vam saopštimo prvu bezbednosnu zapovest:

Ako želite da vam gotovina bude bezbedna, nemojte je koristiti!

Sve manja upotreba gotovine je apsolutni globalni trend. Keš vam je potreban za sve manje i manje plaćanja - kao jedino sredstvo plaćanja opstaje još na pijacama i nekim kioscima, ali i tu joj se uskoro bliži kraj. Servisi direktnog beskontaktnog prebacivanja novca iz jednog u drugi elektronski novčanik se razvijaju i postaju sve popularniji: da se razumemo - ne govorimo o decenijama, već o periodu koji se meri godinama.

#ErsteZnali

  

Ako i dalje zaista želite da koristite gotovinu, probajte da se držite nekoliko osnovnih pravila:

U našim kursevima o karticama i elektronskom i mobilnom bankarstvu pročitajte šta sve i kako može da se obavi bez gotovine - na daljinu, brže, jeftinije, bezbednije, udobnije nego na tradicionalan način.


SPREMITE SE!

Na korak ste od početka testa!

Da biste postigli što bolji rezultat potrebno je da tačno odgovorite na što više pitanja.

Za svako pitanje imate 30 sekundi za odgovor.

Želimo vam puno sreće!

Započni test
Prijavi se i testiraj svoje znanje!