Gde pronaći novac za štednju?

Gde pronaći novac za štednju? - ErsteZnali

Nažalost, većina ljudi misli da nije u prilici da štedi. Razloga je mnogo – nemaju dovoljno velike prihode, imaju druge prioritete ili jednostavno nemaju dovoljno volje da se posvete ovoj temi. Nije tako lako uhvatiti se u koštac sa svojim finansijama i štednju postaviti kao jedan od prioriteta.

Dva su načina na koje možete obezbediti novac za štednju. Prvi je da pronađete dodatne prihode, odnosno zaradite više od onoga što trošite danas. Drugi način zahteva da smanjite troškove i novac koji imate preraspodelite tako da deo obavezno stavite sa strane. Pri odluci da smanjite prekomerno trošenje, važno je da na to ne gledate kao na odricanje, jer je to, zapravo, ulaganje!

Nemojte štednji dati najniži prioritet, odnosno štedeti ono što pretekne, jer će retko nešto preteći. Kada odredite iznos koji ćete mesečno štedeti, odvojite ga na stranu sa ostalim obavezama, a onda raspolažite ostatkom sredstava. Držite se pravila „Plati prvo sebi“.

Postavili ste cilj štednje, odredili iznos koji vam je mesečno potreban i sada je ostalo samo da se pridržavate plana. Ključno je da budete disciplinovani i kreativni u iznalaženju načina da novac ne potrošite. A svi znamo da ljudima na ovim prostorima ne manjka kreativnosti!

#Ersteznali


Koliko možete uštedeti za jednu godinu, ako štedite po malo svakog dana

10 RSD500 RSD

RSD

Uštedeo bih RSD

SPREMITE SE!

Na korak ste od početka testa!

Da biste postigli što bolji rezultat potrebno je da tačno odgovorite na što više pitanja.

Za svako pitanje imate 30 sekundi za odgovor.

Želimo vam puno sreće!

Započni test
Prijavi se i testiraj svoje znanje!