Želim da se prevaranti ne dokopaju novca i podataka moje firme

Znate li kome je letnji period omiljeni period u godini? 

Prvo nam, naravno, na pamet padne onaj kolega koji ide i isključuje klima uređaj jer mu je vazda hladno, pa makar napolju bilo i 40 stepeni. Sledeća je koleginica čiji je instagram profil isključivo ispunjen fotografijama obala i sunčanih dana i koja već od aprila počinje sa odbrojavanjem do leta. Svakako, tu su i naši najdraži mališani koji imaju tu privilegiju da celo leto uživaju na raspustu. 

Ipak, retko kome od nas na pamet padnu internet prevaranti, koji baš tokom ovih tropskih dana koriste naše laganije stanje uma, naša maštanja koja su usmerena na peskovite plaže i rashlađivanje omiljenim napitkom. 

Ovo leto, specifično kako jeste, njima daje još jednu odličnu osnovu, a to je preokupiranost svih nas da očuvamo svoje i zdravlje naših najbližih. 


I šta se onda dešava?

Dok posle posla bezbrižno uživamo u omiljenoj seriji, stiže mejl. Malo je čudan... Niste proverili da li je adresa validna, niste proverili da li je prilog ispravan, kliknuli ste i pokrenuli virus i možda omogućili internet prevarantu pristup svojim finansijama ili poverljivim informacijama o kompaniji u kojoj radite. 

Verujemo da već vrlo dobro znate da je ovo samo jedna od verzija kako internet prevaranti rade.

Da bismo vas podsetili i da bismo utvrdili gradivo, osmislili smo kratki infografik sa svim važnim informacijama. Za detaljnija objašnjenja i više informacija možete pogledati temu "Internet prevare". I naravno, molimo vas da podelite sa svima za koje mislite da bi im ovo znanje koristilo.