Kupovina novogodisnjih poklona

Kupovina novogodišnjih poklona


Novogodišnje praznike ove godine dočekujemo u malo drugačijim okolnostima. Proslave će biti u krugu najbližih, trudićemo se da izbegavamo gužve, ali ćemo sigurno pripremiti poklončiće za sve one koji su nam ulepšli ovu godinu i na koje računamo i u narednoj. Poklanjanje dragim ljudima tokom praznika je važan deo novogodišnje čarolije. Davanje drugima nas čini srećnim, a obradujemo se i kada nas sačekaju poklončići ispod jelke. 

S druge strane, frka i trka oko kupovine nas ne raduje baš toliko, posebno sada kada radnje rade skraćeno a odlazak u gužve se nikako ne preporučuje. Kako onda da taj deo izbegnemo i uživamo u prazničnoj čaroliji?

Verujemo da već znate ali ćemo ipak ponoviti - onlajn kupovina ima brojne prednosti – štedi vreme, a u novonastalim okolnostima kada je fizička distanca jedan od preduslova za očuvanje zdravlja, ujedno je i odličan način da izbegnete gužve u prodavnicama.  U nastavku možete pogledati naše savete za kupovinu novogodišnjih poklona i uživanje u praznicima. 


10 saveta za uživanje u pribavljanju novogodišnjih poklona

  1. Napravite spisak dragih ljudi kojima želite nešto da poklonite.
  2. Odredite iznos novca koji možete i želite da odvojite za ovaj trošak.
  3. Uz svako ime sa spiska dodajte svoju ideju za poklon i okvirnu cenu.
  4. Pokušajte da ove stvarčice pribavite "kupovinom iz fotelje", ali vodite posebno računa o bezbednosti. 
  5. Istražite ponudu malih proizvođača i socijalnih preduzeća. Ti pokloni će biti najzanimljiviji, a njima je sada svaka podrška važna. 
  6. Možete i sami da napravite unikatan poklon koji će raznežiti dragu osobu i pokazati da mislite na nju. Pregršt ideja i uputstava možete lako pronaći na internetu.
  7. Knjiga je uvek dobar poklon, a izdavači se trude da naprave posebnu prazničnu ponudu. Izaberite žanr prema osobi i osmislite posvetu. 
  8. Razmislite da li je poklon kartica sa personalizovanom čestitkom rešenje za nekoga sa spiska. Možete je kupiti prilikom posete banci ili naručiti iz nekog od lanaca koji ih imaju u ponudi.
  9. Pribavljanje poklona organizujte kao mali ritual, tako da u tome uživate. Omiljeno piće i muzika. Drugačije nema smisla.
  10. Vodite računa o budžetu, jer ne bi bilo dobro da tokom većeg dela naredne godine otplaćujete svoju galantnost.

Novogodišnje odluke

Ako su novogodišnje čarolije ove godine bile preveliki udarac na vaš budžet, iskoristite trenutak i razmislite o tome kako možete da u narednoj godini unapredite svoje veštine upravljanja novcem i da naredne praznike dočekate sa pripremljenom ušteđevinom. Za početak, pogledajte naše savete i preporuke za štednju i odgovornu potrošnju. U slučaju da ste ovogodišnju prazničnu euforiju dočekali finansijski nespremni, tj. niste prethodno uštedeli potreban novac, i planirate da se pozajmite za ovu priliku, dobro promislite sve i izaberite ono što vam je najpovoljnije.